-->

Csoda-tár nyílt Berettyóújfaluban

Ma hivatalosan is megnyitotta kapuit a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Berettyóújfalui Telephelye, a Csoda-tár Óvoda és Korai Fejlesztő Központ Berettyóújfaluban az Orbán Balázs téren. A gyógypedagógiai óvoda sajátos nevelésű igényű gyermekek részére jött létre, akik szakértői véleménnyel kerülhetnek be az intézménybe. Az óvodai nevelés mellett korai fejlesztés és pedagógiai szakszolgálat is működik a központban.


A fejlesztőközpont épületét a Református EGYMI számára Berettyóújfalu város önkormányzata bocsátotta rendelkezésre. Muraközi István polgármester, Dr. Veress Bertalan, a Tiszántúli Református Egyházkerület tanügyi főtanácsosa és Bori Judit, a Református EGYMI főigazgatójának tárgyalásainak eredményeként, felújításra 2.000.000 forintot, eszközbeszerzésre 8.000.000 forintot fordított az intézmény.
Az óvodában két csoportban összesen tizennégy gyermek részesül gyógypedagógiai óvodai ellátásban.
A megnyitó ünnepségen Főtiszteletű Dr. Fekete Károly Püspök, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke és Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere és Majosi Pálma, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ tankerületi igazgatója is megjelent.
A megnyitó eseményt a Református Óvoda és a Diószegi Kis István Református Kéttanítási Nyelvű Általános Iskola és AMI gyermekeinek műsora színesítette.

.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu