-->

A koronavírus elleni védekezés eddigi tapasztalatai

Április 24-én egyeztetést tartottak a Polgármesteri Kabinetirodán. Az egyeztetésen részt vett Pálfi Anikó, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal  Berettyóújfalui Járási Hivatal vezetője,  a Helyi Védelmi Bizottság elnöke, Dr. Tóth Ferenc rendőrezredes, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vezetője, Mazács Ferenc, a Berettyóújfalui Polgárőr Egyesület elnöke, Vilistein Levente piacfelügyelő, Karalyos Krisztina, a BERÉPÓ Nonprofit Kft.ügyvezetője és Nagyné Székely Katalin Berettyóújfalu város aljegyzője.

A megbeszélésen áttekintették a koronavírus elleni védekezés eddigi tapasztalatait és eredményeit. A jelenlévők úgy ítélték meg, hogy a berettyóújfalui emberek nagy többsége fegyelmezetten betartotta a kijárási korlátozás eddigi szabályait, és ennek eredményeként továbbra sincs tudomásuk koronavírus fertőzött betegről városunkban. Az eddigi tapasztalatok alapján azt a döntést hozta a polgármester, hogy érvényben maradnak az eddigi szabályok, nincs szükség az eddigi kijárási korlátozásnál szigorúbb szabályok bevezetésére Berettyóújfaluban. Mindenki egyetértett abban, hogy – mivel a járvány terjedése még nem állt meg – az eddigi szabályok betartása viszont nagyon fontos. Az egyeztetésről kiadott közleményben mindenkit arra kérnek, üzletekben, közterületeken viseljenek szájmaszkot.

Az egyeztetésen beszámolót hallgathattak meg Vilistein Levente piacfelügyelőtől a piacon bevezetett értékesítési szabályok tapasztalatairól. Bár növekedett a piacon árusítók és vásárlók száma az elmúlt napokban, továbbra is érvényben marad a piacon árusítható termékek köréről és a megváltozott időkorlátról hozott korábbi rendelkezés. Egyetértettek abban, hogy a piacon megnövekedett vásárlói létszám emelkedés nem hordoz magában nagyobb kockázatot, mint az egyéb üzletekben történő vásárlás, ráadásul itt az eladók és vevőik is szabad levegőn vannak, nem utolsó sorban minél több helyen tudnak vásárolni az emberek, úgy csökken az egy üzletben vásárló személyek száma.

Karalyos Krisztina, a BERÉPO ügyvezetője beszámolt az Idősek Otthonában (Fényes-ház) elvégzett ellenőrzés tapasztalatairól, valamint arról, hogy a Magyar Honvédség hamarosan elvégzi az otthon fertőtlenítését. Ezzel kapcsolatban az ügyvezető bemutatta a részletes intézkedési tervet, mert a fertőtlenítéskor nem tartózkodhat senki az épületben. Az egyeztetésről kiadott polgármesteri közleményben az is szerepelt, hogy jövő héten hétfőn végzik el a Gróf Tisza István Kórház munkatársai az otthon lakóinak és dolgozónak koronavírus tesztelését. Ennek eredményeiről természetesen tájékoztatják a város lakosságát.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu