-->

Csak a valóban sürgős eseteket látják el ügyeleti formában

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2020. március 16. napjától a koronavírus pándémia miatt elrendelte, hogy a „2020.03.16-tól tervezett egészségügyi ellátások csak akkor kerülnek elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor.

A minisztérium által kiadott eljárásrend alapján a Berettyóújfaluban is ügyeleti ellátást biztosító Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. ügyvezetőjének hivatalos közleménye szerint az eddigieknél szigorúbb intézkedéseket hoztak az egészségügyi ellátórendszer fenntarthatósága, az ellátórendszer leterheltségének csökkentése, és a továbbfertőzés lehetőségének lekorlátozása érdekében. A mai naptól kezdve az orvosi ügyeleteken a valóban sürgős esetek kerülnek ellátásra. Az épületek ajtaját zárva tartják, az ambuláns ellátásra jelentkező betegek részére tájékoztatótáblát helyeznek ki, és kérik, hogy a táblán szereplő ápolói telefonszámot hívják, és azon keresztül mondják el panaszaikat. A felsorolt panaszok alapján az orvos dönt, hogy sürgős ellátási esetről van-e szó. Amennyiben valóban sürgős szükség miatt jelent meg a beteg az ügyeleten, az ellátás megtörténik. Amennyiben nem sürgős szükség miatt jelentkezett a lakos az ügyeleten, tanácsadást követően otthonába visszairányítják. A most meghozott szigorú intézkedések mindaddig érvényesek, míg az Emberi Erőforrások Minisztériuma erről másképp nem rendelkezik. Az ügyeletet ellátók kérik a lakosok megértését és türelmét, hiszen az intézkedésükkel a járványügyi helyzetet kívánják mérsékelni.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu