-->

Berettyóújfalu önkormányzatának rendkívüli tájékoztatása

A berettyóújfalui nevelési oktatási intézményekbe járó gyerekek szülei részére.

 A 2020. március 13-i miniszterelnöki bejelentésre való tekintettel Berettyóújfalu Város Önkormányzata nevében az alábbi tájékoztatást adják: A jelenlegi, veszélyhelyzetre vonatkozó jogszabályi rendelkezés nem teszi lehetővé az óvodák és bölcsődék fenntartó általi bezárását. A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében az önkormányzat azt javasolja a szülőknek, hogy 2020. március 16-tól (hétfőtől) aki teheti, ne vigye gyermekét bölcsődébe, óvodába. Kérik, hogy ebben az esetben jelezzék ezt a tagintézmények részére. Természetesen jelen helyzetben gondolni kell azokra is, akik munkájuk révén nem tudnak otthon maradni gyermekükkel. Az ő esetükben az óvodai/bölcsődei ellátás a saját intézményében biztosított.

Intézményi étkeztetéssel kapcsolatos információk:

Az óvodában/ bölcsődében az étkezés természetesen biztosítva lesz. Akik az otthon maradás mellett döntenek, az önkormányzati fenntartású óvodákban, bölcsődében lehetőség van az ebéd - saját ételhordóban történő - elvitelére. Kérik, hogy legkésőbb március 16-án hétfőn 9.00 óráig a szülők jelezzék a KÖSZI részére (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., valamint munkaidőben a 06-54-402-004, 06-54-500-048, 06-30-368-4786 telefonszámokon), hogy az étkezésre igényt tartanak-e, vagy sem. Az általános iskolás és középiskolás diákok részére az alábbi tájékoztatást adjuk az étkezéssel kapcsolatosan. Az iskolák zárva tartását követően részükre is lehetőség van arra, hogy az ebédet saját ételhordóban elvigyék. Az ő esetükben is kérjük, hogy fenti igényüket március 16-án hétfőn 9.00 óráig jelezzék a KÖSZI felé, így ebben az esetben részükre a keddi naptól tudjuk biztosítani az étkezést. Minden más esetben - közalkalmazottak, nyugdíjasok, vendég ebédet igénylők - a megszokott rend szerint történik az étkeztetés. Bármilyen más központi intézkedés esetén azonnali tájékoztatást adnak ki. Ha valamilyen kérdés merül fel a fentiekkel kapcsolatban, az intézményvezetők készséggel állnak rendelkezésükre.

Vigyázzanak magukra és szeretteikre!

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program keretében támogatja.

Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu