-->

Fórum az igazságügyi miniszterrel

Az önkormányzati választások tétje, hogy alkalmas, már bizonyított vezetőket válasszunk a települések élére, akik képesek együttműködni a kormánnyal, és a megkezdett fejlődést tovább tudják vinni.

Erről beszélt az igazságügyi miniszter Berettyóújfaluban, a kultúrházban megtartott lakossági fórumon.Varga Judit úgy fogalmazott: az október 13-i önkormányzati választáson olyan alkalmas jelölteket kell választani, akik a kormánnyal szorosan együttműködve folytatják az építkezést, a 2010-ben elkezdett munkát, mint mondta ez a választás valódi tétje.

Az igazságügyi miniszter a védendő értékek és eredmények közül elsőként a gazdasági sikereket említette. Kiemelte: 2019-ben a GDP 5 százalék feletti növekedése egyedülálló Európában, 2010 óta több mint 10 százalékkal csökkent az adósság, miközben ebben az időszakban 791 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma.

Varga Judit szerint meg kell védeni a családtámogatási rendszert, melyre két és félszer többet költ a kormányzat, mint 2010 előtt. Az igazságügyi tárca vezetője kitért az önkormányzatok jobb anyagi helyzetére is, emlékeztetve arra, hogy a 2002 és 2010 között eladósított településektől 1368 milliárd forint adósságot vállalt át a kormány. Magyarország biztonságos és ennek így is kell maradnia a jövőben – hangsúlyozta a miniszter.

Muraközi István a város polgármestere és polgármesterjelöltje azt mondta, az elmúlt években több 100 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett a bihari térségbe, és 2018-ban a gyorsforgalmi úthálózat is elérte a várost. Berettyóújfalu az elmúlt ciklusban több tízmilliárd forintnyi fejlesztést indított el.

Muraközi István szerint a jelenlegi kampány itt a városban sem a programokról szól, hanem az ellenzék által felvett harcias álláspont kormányváltó hangulatot kelt. Így az önkormányzati választás tétje, hogy folytatódik-e a békés építkezés, a gyarapodás, vagy ellenfeleik háborúskodásnak teszik ki a települést.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu