-->

„Partnerség egy jobb jövőért”- színpadfedést kap és két rendezvényt is szervez Berettyóújfalu a határon átnyúló együttműködés keretében

Sajtótájékoztatón mutatták be „A fenntartható határokon átnyúló együttműködés Margitta és Berettyóújfalu települések között” című projektet, melynek keretében egy 8X10 méteres színpadfedés kerül beszerzésre, amelyet Berettyóújfalu város a már meglévő színpadának tartozékaként hasznosít majd.

A ROHU-283 projekt jóvoltából két nemzetközi rendezvényt is lebonyolít Berettyóújfalu. Az első ilyen esemény 2019. augusztus 19-én egy nemzetközi néptáncfesztivál lesz, majd 2019. szeptember 14-én egy kulturális rendezvényt is szerveznek kiemelt gasztronómiai programokkal.

A projekt fő célja Margitta és Berettyóújfalu intézményeinek és közösségeinek fenntartható együttműködésének fokozása. A sajtótájékoztatón Kállai Irén a Berettyó Kulturális Központ vezetője ismertette a program részleteit, Lisztes Éva a Nadányi Zoltán Művelődési Ház vezetője pedig bemutatta a projekt kapcsán megvalósuló rendezvényeket. Az eseményen a művelődési ház vezetője szólt a Nyári Művészeti Fesztivál programsorozatról, valamint arról is, hogy a hétvégi színházi esten a színpad felett már a támogatásból megvásárolt fedést fogják használni.

A projekt összesen 80.000 euró összegből valósul meg, amelyből az ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatás 68.000 euró. A Berettyó Kulturális Központ projektrésze 32.000 euró, (Európai Uniós támogatás: 27.200 €, hazai társfinanszírozás: 3199,68 € euró, saját forrás: 1600,32 €.

Az Interreg V-A Program változatos finanszírozási lehetőségeivel közvetlenül támogatja a határon átnyúló hatással rendelkező projekteket, elősegíti a határmenti régió együttműködésén alapuló homogén és összehangolt fejlődést, melynek végső célja, hogy a régiót versenyképesebbé és vonzóbbá tegye a mindennapi és üzleti élet, valamint a turizmus terén.

.

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu