Print this page
-->

Aranyesőt hozott a május a Piruetteseknek

Ötven versenyzővel, tizennégy koreográfiával, három korosztályban indult és összesen öt arannyal, valamint egy ezüstéremmel gazdagodott a Piruett Tánc Stúdió csapata a horvátországi International Dance Federation show tánc világbajnokságon.

 

A versenyen tizenhat ország több száz versenyzője mérte össze tánctudását. A csapat „mini” versenyzői (7-9 évesek) egy aranyérmet hoztak haza show formációban (15 fő) és show kiscsoportban (7fő ). Szépen csillog az ezüst is, melyet szólóban sikerült szereznie Szabó Noéminek, hőlégballon produkciójával.

A lányok külön örömként élték meg, hogy a youth korosztály show kiscsoportja a tavalyi ezüst után végre arannyal tért haza. 

A mini csoport "PEZ" tánca is aranyérmet érdemelt

A felnőtt show kiscsoport és a felnőtt női szóló szintén világbajnok lett a kategóriájában, legyőzve a címvédő spanyolokat. Világbajnoki aranyat felnőtt szóló kategóriában Hamecz Zsófia, „célkeresztben” előadásával nyert, a felnőtt csoport a „Piktogramok” produkciójával lett első, a youth csoport „Origami” tánc showjával állhatott a dobogó legfelső fokára, míg a mini formáció a „fogszabályzó”, a mini csoport pedig a „PEZ” táncával vívta ki az előkelő arany helyet.

 A fogszabályzók koreográfiájának megálmodója Simonyi Kitty, elnök

Sok döntős eredmény is született, ami nem véletlen, hiszen a lányok egész évben erre a megmérettetésre készültek. Az eredmények a felkészítő tanárok, Kiss Nikoletta (akrobatika), Madarász András (akrobatika), Tőke László (balett) valamint a koreográfiák megálmodója Simonyi Kitty sporttáncok mestere, 4x nívódíjas táncpedagógus, az egyesület elnöke munkáját dicsérik. Az egyesület június 16-án a Kölcsey Központban tartja évzáró gáláját, amelyre már most gőzerővel készülnek a tagok.