Print this page
-->

Modern, gyors és életet ment - új esetkocsit kaptak a mentők

Európa egyik legkorszerűbb és legmodernebb esetkocsija állhatott munkába a napokban a berettyóújfalui mentőállomáson. A gépkocsi ünnepélyes átadóját április 26-án, pár nappal a mentők napja előtt tartották.

 

A jármű nemcsak küllemében esztétikus, de olyan műszaki elemei vannak, amelyek megkönnyítik a gépkocsivezetők számára a mindennapi munkát. Az automata váltóval felszerelt Mercedes gyártmányú esetkocsiba hidraulikus hordágyrendszer is került, amely a beteg számára is egy kiegyensúlyozott, biztonságos, kényelmes utazást biztosít.

Két napja állt szolgálatba a Mercedes gyártmányú esetkocsi

A berettyóújfalui mentőállomáson mentőápoló és mentőtiszt oktatómunka is zajlik, ezért ebben a kocsiban egy plusz ülés is helyet kapott a gyakorlatozó mentősök kiképzéséhez. A speciálisan erre a célra kialakított és készült autó értéke a belső berendezésekkel együtt megközelíti a százmillió forintot.

Dr. Korcsmáros Ferenc, az OMSZ regionális igazgatója az ünnepélyes átadáson elmondta, a mentőkocsi egy éppen egyéves esetkocsit váltott le, ezzel együtt pedig összesen négy autóval teljesítik a helyi szolgálatot. A 32 berettyóújfalui mentős tavaly 3500 mentési feladatot végzett, és körülbelül ötvenezer lakos egészségügyi ellátása tartozik a városi állomáshoz.

 

Az átadón elhangzott, a nemzetközi mentő kiállításon Párizsban is elismerően beszéltek erről a típusú járműről. „Ma Berettyóújfaluban minden mentő dolgozó büszkén húzhatja ki magát, hogy ebben a kocsiban teljesítheti a mindennapi szolgálatait” – fogalmazott a regionális igazgató.

Dr. Korcsmáros Ferenc bemutatta a belső berendezéseket is

Bónácz János alpolgármester is részt vett az alkalmon, és a megjelent mentősöknek kevés vonulást, valamint balesetmentes közlekedést kívánt.

 

KHSz.