-->

Költészet nap Varró Dániellel

Költőkkel, írókkal ünnepel Berettyóújfalu már 1997-óta a költészet napján.

Az elmúlt húsz évben – a teljesség igénye nélkül – megfordult itt Körmendi Lajos, Mezey Katalin, Fecske Csaba, Korpa Tamás, Kukorelly Endre, Vass Tibor, Rostás-Farkas György, Vári Fábián László, Orbán János Dénes és Zalán Tibor. Ebben az évben az ötkötetes, József Attila-díjas magyar költő, műfordító, a közelmúltban új köntöst kapott „Túl a maszat hegyen”, a „Szomjas troll” - kis viking legendárium gyermekkönyvek szerzője, a háromgyermekes édesapa vendégeskedett Berettyóújfaluban a költészet napján.

Varró Dániel 2019. április 11-én, Berettyóújfaluban

A költő Berettyóújfaluban is megtapasztalhatta milyen hatással vannak versei a legkisebb generációra, hiszen az eseményen nemcsak bemutatta új kötetét majdcsak százhatvan kisdiáknak, de írásaiból összeállított műsorát színpadra is vitték a József Attila Általános Iskola másodikosai a Járási Hivatal Fráter László-termében.

Varró Dániel verseiből összeállított műsort adtak elő a másodikosok

A költészet napja a lírát kedvelő közönségnek is tartogatott élményeket. Varró Dániel könyvéről és irodalmi munkásságáról Kocsis Csaba kérdezte a költőt. Varró Dániel a formának és a paródiának egyaránt mestere; számos műfajban megmutatta már a tehetségét a hazai közönség előtt: gyermekversek, színdarabok, valamint műfordítások fűződnek a nevéhez. Munkássága utánozhatatlan stílust, frissességet és modernitást hozott a XXI. század magyar irodalmába. A színházba járók is gyakran találkozhatnak nevével, hiszen számos budapesti és vidéki színház műsorában szerepel mint drámaíró, műfordító.

A költészet napján ezúttal is helyeztek el koszorút a „bihari trubadúr” Nadányi Zoltán költő, műfordító emléktáblájánál.

 

 

.

 

 

 

 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu