-->

Szelektív hulladékgyűjtők és új szemétszállítók érkeztek az újfalui telephelyre

Öt új szemétszállító, egy konténerszállító jármű és tizenötezer szelektív hulladéktároló edényzet érkezett a Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. berettyóújfalui telephelyére.

Az új eszközökről sajtótájékoztatón beszélt Muraközi István, a Bihari Szilárd Hulladéklerakó és Hasznosító Társulás elnöke, illetve Simon Péter, a Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. A polgármester elmondta, a 40 település önkormányzatainak tulajdonában lévő Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi a hulladék kezelését és elszállítását városunkban. A megyei közszolgáltató, a Debreceni Agglomeráció Hulladékgazdálkodási Társulás, 6,4 milliárd forint összköltségű komplex hulladékgazdálkodás fejlesztési projektet valósít meg, alvállalkozóként pedig a Bihari Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. is részesül a korszerűsítésekből.

Simon Péter ügyvezető-igazgató a sajtótájékoztatón úgy szólt, a projekt fő eleme a szállítás és előválogatás javítását szolgáló tevékenység fejlesztése.

A szelektív hulladékgyűjtést nagyban megkönnyíti, ha a lakosság nem zsákokban, hanem külön edényzetekben gyűjti a papír, műanyag és egyéb szelektív hulladékot. Ehhez mintegy 45 ezer szelektív kukára lesz szükség, amelyből mintegy 15 ezer darab már megérkezett. További 5 ezer, kisebb űrmértékű edényzet is érkezett, melyre a jelenleg 60 és 80 literesként funkcionáló és matricával jelölt 120 litereseket cserélik. 

A régi, korszerűtlen, 15-20 éves hulladékgyűjtő autókat pedig a most érkezett flotta fogja leváltani, ezzel segítve a hulladékszállítók munkáját, és a telephely műszaki fejlődését. A géppark az engedélyek megszerzése után még idén munkába állhat.


A további harmincezer szelektív hulladékgyűjtő edényzet megérkezése után házhoz szállítják a sárga fedelű, elkülönített hulladékgyűjtő edényeket, ezzel együtt leváltják a sárga szelektív zsákokat.


- Simon Péter ügyvezető-igazgató és Muraközi István polgármester sajtótájékoztatón mutatta be az új eszközparkot -

A telephelyre érkezett eszközök értéke közel 800 millió forint. A tájékoztatón elhangzott, ebben az évben mindenki meg fogja kapni az új hulladéktárolókat.

KHSz.

 

 

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu