-->

Közös szalagból közös kokárdák

Immár öt éve készül Nagyváraddal közösen az a körülbelül tizenkétezer kokárda, melyeket a március 15-i nemzeti ünnepünkön osztanak ki.

Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere és Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő első ízben 2014 februárjában vitt Nagyváradra háromezer méter hosszúságú magyar nemzeti színű szalagot, melyet akkor Biró Rozália parlamenti képviselő, az RMDSZ nőszervezetének elnöke vett át. Az ajándékozás 2016 óta minden évben megismétlődik, és mára már kölcsönössé is vált. Tavaly Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke hozott a berettyóújfalui ünneplőknek Nagyváradon és Bihar megye különböző településein készített kokárdát.

A szalagtekercsek idén is megérkeztek Nagyváradra, ám az „alapanyag” másik fele Berettyóújfaluban maradt. A kokárdakészítés most már kettős szervezésben zajlik. Az RMDSZ nőszervezete mellett a berettyóújfalui Nadányi Zoltán Művelődési Ház és a Bihari Népfőiskola kézműves köreinek hölgytagjai is nekilátnak a kokárdavarráshoz, hogy az elkészült darabok március 15-én egymás rendezvényeire kerülhessenek.

A történelmi Bihar megye két fele között ez egy szimbolikus, gesztusértékű együttműködés, amely napjainkban jelzi a gazdaság, az infrastruktúra-fejlesztés, az oktatás és a kultúra terén az elmúlt közel két évtizedben végzett közös munka sokrétűségét.

KHSz.

A honlapon megjelenő hírek, adatok és fotók a Berettyó Rádió tulajdonát képezik, adatbázisának részei, ezért a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 1 § (2) p) pontja és 84/A §-a alapján törvényi védelem alá tartoznak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével. A Berettyó Rádió előzetes engedélye nélkül tilos a Berettyó Rádió honlapjaira mutató, valamint az oldalak belső tartalmához vezető link elhelyezése.

 

A Berettyó Rádió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25. telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu