Print this page
-->

A legjobb munkákat a közönség díjazza

Sajtótájékoztatón mutatták be a „Berettyóújfalu, az én városom” című pályázati felhívást, mellyel a város természeti és épített, valamint kulturális örökségét, turisztikai célpontjait, látványosságait hagyományos vagy újszerű látásmóddal, kreatívan mutathatják meg a pályázók.

  A pályázatban lehetőség nyílik a városképben is helyet kapó, új műalkotást is létrehozni. Muraközi István polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, a pályázat elsődleges célja a város értékeinek, előnyös tulajdonságainak bemutatása és hangsúlyozása.A felhívás részleteit Kolozsvári István, kulturális menedzser ismertette. Pályázni köztéri műtárgy, térplasztika, vagy élőnövény-kompozíció, valamint különböző műfajú alkotások készítésével lehet.
Az első kategóriában olyan térelemek, kompozíciók tervét várják, melyek a város jól látható pontjain, közterületein valósíthatók meg. Az anyaghasználat szabadon választható. Az elkészült alkotás lehetséges helyszínei a 42-47-es főutak kereszteződésénél lévő körforgalom középszigete, a Szent István tér, a Népliget, a Bihar Termálliget előtti park, a lakótelepek parkjai, a Szentmárton tér, a 47. számú főút berettyószentmártoni körforgalmának középszigete. Fontos, hogy az alkotások tervét makett vagy látványterv formájában kell benyújtani. A második kategóriában olyan egyedi alkotásokat várnak, melyek témája Berettyóújfalu múltjához vagy jelenéhez, illetve a város életének bármely területéhez kapcsolódik. Pályázni fotó, film, zene, képzőművészeti alkotás, nép vagy iparművészeti alkotás, irodalmi alkotás műfajokban lehet. A pályázatra magánszemélyek, közösségek, civil szervezetben tevékenykedők, a városból elszármazottak jelentkezhetnek. Nevezési díj nincs, a műveket április 14-ig ügyfélfogadási időben, Berettyóújfalu Város Önkormányzatához, a Polgármesteri Kabinet ügyfélszolgálati irodájában lehet benyújtani. Az érvényes pályamunkákat feldolgozás utáni közzéteszik, illetve az alkotásokból kiállítás is nyílik 2019. április 19-én.


A kategóriák eredménye kizárólag közönségszavazással születik meg. Szavazni a következő módokon lehet:
- a www.berettyoujfalu.hu oldalon indított szavazással
- a Berettyóújfalu, mindannyiunk városa facebook-oldalon
- a pályamunkákat bemutató kiállítás helyszínén elhelyezett szavazóurnában, a helyszínen átvehető szavazólapon.

A kategóriák első három helyezettje pénzjutalomban részesül. Az első kategóriában (köztéri műtárgy, térplasztika vagy élőnövény-kompozíció) benyújtott nyertes terv megvalósításához Berettyóújfalu Város Önkormányzata 1.4 millió forint keretösszeget biztosít.

Részletes információk a pályázati felhívás tájékoztatólapján és a www.berettyoujfalu.hu oldalon találhatók!